Home | Magazin | ÉBREDÉS a Csipkerózsika-álomból

ÉBREDÉS a Csipkerózsika-álomból

teljes belsőépítészeti tervezés / lakberendezés / 90 m2

Megbízóm a lépcsőházba lépve beleszeretett az épületbe, és elhatározta, hogy felébreszti a 90 m2-es lakást Csipkerózsika-álmából.

A felhasználási szempontokat figyelembe véve, közös kiindulási pontunk volt a letisztult, populáris színválasztás, valamint két teljes értékű lakórész kialakítása. Az eredetileg zegzugos helyiségekkel rendelkező lakás jelentős térszervezésen esett át. Az amerikai konyhás nappali mellett két hálószoba, hozzá tartozó gardrób és fürdőszoba került betervezésre. A térszervezés eredményeképpen az étkező a nappaliban kapott helyet.

Igyekezve a szellős hatást megtartani, az étkezőasztal és a dohányzóasztal tekintetében a króm és üveg anyagokra esett a választás. A lakásban minden beépített bútor egyedi tervezés és gyártás alapján készült. Akár kicsi, akár nagy lakásról beszélünk, „tároló helyből soha nem elég”. Ezt a tézist tartva szem előtt készült el az alaprajz és a bútortervek. Domináns szín a fehér lett, ami elegáns kontrasztot képez a sötétebb árnyalatú fapadlóval és kárpitokkal.

A tervezési szabadság mellett hosszadalmas és összetett, de egyben inspiráló volt a lakástextilek és tapéták kiválasztása, mellyel célom, hogy a klasszikus és modern stílusjegyeket ötvözzem. Minden megbízásnál arra törekszem, hogy teljes összhangot teremtsek a lakás helyiségei között. Ennek kiváló eszközei a textilek, ezért nagy gondot fordítok a függönyök, szőnyegek, díszpárnák, ágytakarók, kárpitok harmóniájára. Az anyagválasztás érintette a lámpatesteket is, melyek formáját a világítás-technikussal együtt álmodtuk meg. A csillárok foglalatai, üveg karjai és Swarovski kristályai szépen rímelnek a króm és üveg berendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel.

A konyhát akril munkapult és tapétázott üveg hátfal teszi egyedivé.

Az olasz burkolat és a szaniterek szintén a megbízóm által kívánt prémium minőséget képviselik.

A részlettervek kidolgozásakor fontos számomra a funkció biztosítása is az esztétika mellett, ezért a teljes körű átalakítás során néhány komfortot növelő megoldást alkalmaztunk. Éjszakai világítást, ágy melletti központi kapcsolókat és impulzus relét építettünk ki.

Kiváló kivitelező csapatunknak köszönhetően a tervek a gyakorlatban is testet öltöttek.

SZÖVEG: kádár helen / FOTÓ: Baranovszky Ádám