Loading
Oldal betöltése

Modern és klasszikus TALÁLKOZÁSA


Egy újonnan épült lakóparkban várta Kádár Helen enteriőrtervezőt a következő megbízás. A harmadik babájukat váró fiatal pár remek beosztású ingatlanra bukkant, amit modern stílusban képzeltek el, klasszikus elemekkel fűszerezve.

A kitűnő benapozottságú, dupla teraszkapcsolatos amerikai konyhás nappali remek lehetőséget kínál a családnak és barátoknak a közös időtöltésre. A gyerekek különösen szeretnek a két élettér közötti területen játszani, ahol szüleik is jól látják őket.A közösségi zónát a kellemes, otthonos földszínek mellett a kiegészítőként alkalmazott kék kárpitok kötik össze, és teszik egységessé.

A médiafal tervezésénél a cél egy több funkciós tároló kialakítása volt, amely egy nagyon tévének is helyet biztosít. A médiaeszközöket reflexiós üveg mögé rejtették, a jeleket átengedve, a belátást meggátolva.

Napjainkban hatalmas kínálat vonzza az új otthont keresőket. Tervezőként sokszor találkozni olyan alaprajzzal, ami első látásra praktikusnak tűnik, ám kellő szakmai áttekintés után kiderül, hogy módosítások nélkül nem tudja kielégíteni a tulajdonosok jogosan elvárt igényeit. Ezért fontos, hogy csak a műszaki adatok ismeretében és azok alapos vizsgálata után döntsünk a vásárlásról. E munkámnál már az első találkozás során nyilvánvalóvá vált, hogy a rokonszenves fiatal pár nagyon körültekintően, egy szellős elrendezésű lakóparkban kiválasztott lakása minimális alaprajzi módosítással minden tekintetben megfelel majd elképzeléseiknek.
Az előszobában a tér adottságához igazodva több zárt elem biztosítja a kabátok és cipők tárolását. A bejárati ajtóval szembeni előszobafal a fiókos, egyedi gyártású konzolasztallal, puffokkal, kifinomult tapétával és kézi készítésű, olasz, kristályos üveg falikarokkal már érkezéskor kellemes hangulatot teremt a helyiségben. Az első közlekedőből nyílik az amerikai konyhás nappali, a szülői fürdő-, háló- és a gardróbszoba, majd további közlekedőn juthatunk a gyerekszobákba és fürdőbe. Az építészeti tervezés eredményeként a szülői élettér és a gyerekek felségterülete közé került a közösségi tér, tolóajtókkal lehetővé téve a két zóna alkalmankénti elválasztását. A családi időtöltés helye az amerikai konyhás nappali, amelyben a több mint hét méteres, kétsoros konyha és a középre tervezett étkezőasztal praktikusan használható az öttagú család számára. A konyhát és nappalit kellemes méretű terület választja el, ahol a gyerekek szüleik közelségében és figyelme mellett, szobáikon kívül is játszhatnak. A nappaliban a gardróbszoba és a többi helyiségben kialakított tárolófelület miatt alkalom adódott egy nyílt elrendezésű, többfunkciós médiafal elhelyezésére is, amelynek egyik izgalmas eleme a szemből zárt, oldalirányban nyitott bortartó. A család kedvenc monokróm színvilágát kékkel, sárgával és néhány karakteres látványelemmel egészítettük ki, amelyre példa a szülői hálószobában látható pillangómintás tapéta. Az elektromos terv készítése során törekedtünk arra, hogy az általános világítás mellett hangulat- és olvasófényeket is tervezzünk. Króm, arany és tükröződő üvegfelületek teszik mozgalmasabbá az enteriőröket, amelyeket a beköltözés után azonnal megtöltötték élettel új tulajdonosaik.A kisgyermekek igényét figyelembe véve egy különösen ellenálló Fenix felületű étkezőasztalra esett a választás, amelynek színét felhasználva készültek el az egyedi Easy-Clean kárpitos étkezőszékek lábai is.

Nagyon fontos, hogy az előterekben a kabátok és cipők tárolására szolgáló bútorok mellett apró tárgyaink elhelyezésére alkalmas fiókok is legyenek, ami ez esetben konzolasztal formájában jelenik meg.

A funkción túl az is lényeges, hogy hazaérve megnyugtatóan otthonos hangulat fogadjon bennünket, amit lakástextilekkel, tapétával és különböző dizájnelemekkel érhetünk el.A szülői háló látványos eleme az ágy mögötti pillangós tapéta a tűzött ágy fejvéggel. A hangulati és az olvasáshoz szükséges fényt buborék formájú függeszték és a mennyezeti lámpatest biztosítja.

A szülői fürdőben vonalmenti folyókás zuhanykabint alakítottak ki, amelynek padlójára és hátfalára az alaplaphoz illeszkedő fahatású burkolatot választottak.

Az ággyal szembeni fiókos komód és az éjjeliszekrények egy termékcsalád tagjai, hasznos tárolóhelyekkel. Az előszoba és vele térkapcsolatos háló anyagai harmonikus összhatást keltenek.

NÍVÓSAROK

Enteriőrtervezés, lakberendezés, styling Kádár Helen Tel.: 20/509 2377 www.helenhome.hu
Étkezőasztal, fotel, dohányzóasztal – TH Design Lakberendezési Studió, Max City fsz. 28. 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/A Tel.: 23/500 773 70/333 4787 www.thdesign.hu