Loading
Oldal betöltése

LAKBERENDEZÉS ínyenceknek


Üdítő folyamat vette kezdetét, amikor új építésű otthonuk megtervezésével Kádár Helent bízta meg a három fiúgyermekes pár. Annak fényében, hogy a háziasszony igazi ínyenc, ha lakberendezésről van szó, az életterek minden pontja kiemelkedő figyelmet kapott.

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

A nappaliban megjelenő bútordarabokkal a térhatás szellős, amit tükröződő üveg- és kristályfelületek is támogatnak. Dominálnak a földszínek, kiegészítőként krémes púderrel, bordóval fűszerezve. A tapéta madármotívuma a párnákon köszön vissza.



A konyha és médiafal modern formavilágát kellemesen lágyítják a lakástextilek, valamint a fotelek, étkező- és bárszékek finoman ívelt vonalvezetése.

Egy-egy enteriőrben több módon is elérhető az otthonos hatás. Ennek kiváló eszköze például egy egyedi készítésű kortárs festmény, amely színében, stílusában tökéletesen illeszkedik az adott mobiliákhoz.

Budapest egy új kertvárosi lakónegyedének 165 négyzetméteres, kétszintes háza alaprajzilag tökéletesen kielégítette az öttagú család igényeit, ezért csak kis mértékben kellett módosítani az építészeti terveken. Számomra nagyon fontos, hogy munkáimnál a tulajdonosok elvárásai és ízlése szerves részét képezze a megvalósult projektnek. A belsőépítészeti tervezés és lakberendezés összetettsége miatt a folyamat izgalmas volt, amelyet a család hölgytagjával kéz a kézben jártunk végig. Bár a közös munka alkalmával sokszor egyeztettünk, minden egyes tervezés kezdetét is többórás vagy akár többnapos igényfelmérés előzte meg, ahol az összes részletre kiterjedően térképeztük fel a kívánalmakat és lehetőségeket. Ez alkalommal hangsúlyossá vált, hogy a nappali – konyha – étkező mennyire fontos élettér számukra. A földszint a közös időtöltés és vendélátás színtere, amit kitűnően kiszolgálnak a tágas terek. Rövid idő alatt kialakultak a személyes kedvencek, kinek a konyha, kinek a reggelizőpult, kinek a sarokfotel. Mára már szinte megszokottá válik a nagyméretű tévé betervezése is az enteriőrbe, ami ebben az esetben mégsem hivalkodó, hiszen belsimul a tárolóelemekkel kiegészített médiafalba. A teljes alsó szinten egységes anyaghasználattal dolgoztam, ahol kérésemre a bútorasztalos csodálatos munkát végezve, a parkettához igazította a fafurnér színét, tökéletes összhangot teremtve a hideg- és melegburkolattal. Míg e helyiségekben a világos színek dominálnak, az emeleten egy másik világba csöppenünk, amely meleg, sötétebb tónusaival a nyugodt tanulást, kikapcsolódást és pihenést szolgálja. A szülői háló budoár hangulatú fürdőjével békét árasztó menedék a mindennapi rohanásban, míg a fiúk enteriőrjei minimál stílusúak. Tervezésüknél a helykihasználáson és funkción túl – személyiségüket figyelembe véve – választottunk színeket, textileket, lámpatesteket, valamint terveztük meg az egyedi igényekre szabott épített bútorokat és ágy fejvégeket, amelyeket a tapéta- és szőnyegmintázatok inspiráltak. Minden munkámnál alapvetés, hogy a helyiségek egymással is összhangban legyenek, s bár itt az enteriőrök bővelkednek látványos, izgalmas megoldásokban, végül egy harmonikus egység született, részleteiben is a lakók személyiségét tükrözve. A közös munka különleges, baráti hangulatban zajlott, és az öttagú család nagy örömmel vette birtokba új otthonát.



A használati aljzatok a reggelizőpultba kerültek, mert az ablak és a magas elemsor miatt nem maradt olyan falfelület, ahová el lehetett volna helyezni. Megépítése komoly hozzáértést követelt a szakemberektől.

Fontos volt, hogy mindhárom funkciót betöltő tér egy egységet alkosson, emiatt az épített bútorszínek és kiválasztott textíliák a helyiség több pontján ismétlődnek.

Az átjáróval majdnem középen elválasztott konyhabútor és nappali médiafal tervezése során fontos szempont volt, hogy az elemsorok hasonló tömeget képviseljenek, megtartva a térérzet egyensúlyát.

A nyolcszemélyes étkezőasztal fotelszerű székei nemcsak az étkezésekhez, de társalgáshoz is kényelmes ülőhelyet biztosítanak. A fapadlóval harmonizáló furnér asztalt egyedi tervezésű kerámiavázakollekció díszíti.



Már az előszoba hangulata is elegánsan otthonos és hívogató, amely a teljes otthonra jellemző. A megjelenésen túl fontos volt a kellő mennyiségű tárolóhely betervezése is, valamennyi családtag igényére figyelemmel.

A legfiatalabb fiú kedvenc színe a mustár, így az ő enteriőrjében nem is fogták vissza alkalmazását. Megjelenik tapétán, textileken, egyedi tervezésű polcon, mégsem tolakodó a szürke árnyalatok és a helyes arányok miatt.

Az alap és kiegészítő színek tervezésénél, arányainak meghatározásánál – azon túl, hogy jól illeszkedjenek egymáshoz – fontos, hogy tükrözzék az ott lakó személy ízlését, személyiségét is.



Mindkét fiú szobája letisztult, elegáns, s bár az összhang megteremtése miatt vannak átfedések, mindegyikben találunk egyedi megoldásokat, mint a tapéták, lámpatestek és az egyedi tervezésű ágyak.

A szoba alaprajza generálta a fekvőhely körüli tárolórendszer kialakítását, amelynek részét képezik az éjjeliszekrények és lebegő polcok, valamint az azokból függő lámpatestek.

Amikor több helyiség között szeretnénk egységet alkotni, használhatunk azonos burkolatokat, bútorszíneket és mobiliatípust, valamint hasonló motívumokat.

A két idősebb fiú szobájához épített zuhanyozós fürdő tartozik, amelynek színvilága a két szobát idézi, ezenfelül a dohánytölgy bútorszín minden helyiségben megtalálható.



A szülői fürdő minden ízében látványos és különleges: teljes falon végigfutódupla mosdós szekrény, izgalmas mintázatú, struktúrájú csempe, ovális tükrök kristálygyöngyös függesztékekkel.

A pihentető, monokróm színvilágú szülői hálót finom szövetekbe, textilekbe öltöztették, részletgazdag bársonyhatású tapétával, csepp formájú kristály lámpatestekkel és finom dekorációval ékszerezve fel.

A szülői háló és fürdő a sötét színek használatával nyugalmat áraszt, minden kényelmet és kényeztetést biztosít, budoár hangulatú menedékként a mindennapi rohanás közepette.



A mai modern formatervezésnek köszönhetően reneszánszukat élik a szabadon álló kádak. Megkapó látvány a kád felletti függőlámpa, ami csakis abban az esetben alkalmazható, ha a lámpatest IP védett.

NÍVÓSAROK

Enteriőrtervezés, lakberendezés, styling Kádár Helen Tel.: 20/509 2377 www.helenhome.hu
Előszobai konzolasztal, puff, tükrök, nappali kisbútorok, lámpák, textilek, dekorációk, ágyak, éjjeliszekrény Art&Deco Lakberendezés, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37. Tel.: 30/865 8432 www.artanddeco.hu
Egyedi, enteriőrhöz illő vászonfestmények Nagy Zoltán képzőművész/dizájner Tel: 30/589 9280 nazoartdesign@gmail.com www.facebook.com/nazoartdesign
Hidegburkolatok Bau-Styl Fürdőszobaszalon 2220 Vecsés, Fő út 2/C. Tel.: 70/379 9873 www.bau-styl.hu/furdoszobaszalon
Felületkezelt egyedi tölgyfapadló Stáb Parketta 2142 Nagytarcsa, Alsó ipari körút (Csonka János) 6. G épület Tel.: 30/ 278 2201 8200 Veszprém, Tirat – Carmel u. 2/1. Tel.: 70/940 14 55, 88/213 957 www.parketta.biz, www.akciosparketta.hu