Loading
Oldal betöltése

Nagypolgári TÉRHATÁS


Eljön az az időszak egy házaspár életében, amikor kirepülnek a gyerekek, és saját elképzeléseik szerint választhatnak otthont maguknak. Ez történt jelen esetben is. Legfontosabb a szellős térhatás volt, amit ebben a nagypolgári otthonban meg is lehetett valósítani.

Már az előszobában nyitott tér fogadja a belépőt, ahonnan a nappali ablakáig fut a tekintet. Elegáns megoldás a tárolószekrényt közrefogó két ottoman, mögöttük a fekete lótuszvirágmintás tapétával.Szokatlannak tűnő megoldást látunk a konyhaszigetnél: hosszabb és keskenyebb a megszokottnál, és a bárszékeket is a pult két végére pozícionálták.

Az étkező kialakításakor nagyon figyeljünk a helyiség alaprajzára, ebben térben a körasztal tűnt az ideális választásnak. A már-már fotelként funkcionáló kényelmes székekben akár órákig is időzhetünk.

Lakáskeresésnél más és más szempontok szerint döntünk, attól függően, hogy milyen élethelyzetben vagyunk. Jelen esetben egy olyan párnak újítottuk fel és rendeztük be a lakását, akik kettesben maradtak, miután a gyerekek kirepültek a családi fészekből. Az ingatlan iránti szerelmet egy fotó indította el, ahol a hálószoba íves falán nagyméretű ablakok voltak láthatók, és benapozottsága kivételes lehetőséget teremtett az élő növények gondozására. A lakás alaprajza több okból is különleges, és kielégíti lakói minden korábban felmerülő igényét. A tettek gyorsan követték egymást, megvették a teljes felújításra szoruló belvárosi lakást. Legfontosabb szempont a nagypolgári térérzet kialakítása volt, világos, egybenyíló terekkel, amit a számos ablakfelület és a jelentős belmagasság biztosított is. Az átalakítás során megváltozott néhány helyiség funkciója: a kis konyhából mosókonyha, a kamrából mellékhelyiség lett, mindkettő az előszobából nyílva, a fürdővel együtt. Az előszobát és nappalit valamikor ajtó kötötte össze, most szabadon hagytuk az átjárást. A nappaliból leválasztott kis szobát lebontottuk, ésmegszüntettük, ezzel jelentősen megnövelve a helyiség alapterületét. A család hölgy tagjának régi nagy álma teljesült azzal, hogy a nappalit és hálót dupla szárnyú nagypolgári ajtó nyitja össze. Az újonnan kialakított térkapcsolatokkal szinte az egész otthon egy légtérré változtatható, nem véletlenül, hiszen a tervezés során fontos szempont volt a nagyobb létszámú baráti összejövetelek megteremtésének lehetősége, amelyet 10-12 kényelmes ülőhely biztosít. A fehér alapszínű épített bútorok szinte észrevétlenül simulnak a terekbe. Mivel a legtöbb ajtófront push-open nyitással működik, az anyagválasztásnál a szupermatt felület mellett tettük le a voksot, hiszen ezen nem láthatók az ujjnyomok. Az előszoba és nappali tárolószekrényének homogén felületét fekete polcos elemekkel, fekete lábazattal és felső szekrényekkel törtem meg. A hálószobában a gardróbot a famintázatú fülke és az előreléptetett lebegő éjjeliszekrények teszik izgalmasabbá. Az enteriőrökben több stílus képviselteti magát, amelyek összessége egyfelől lüktető, mozgalmas egységet, míg a hálószobában visszafogott, nyugtató hatást hoz létre. E klasszikus megjelenésű otthon a megszokottól eltérő módon használt anyagoktól, mintáktól, berendezési tárgyaktól, valamint a kiegészítő színektől válik egyedivé.

A marhabőrszőnyeg, a nyers fa médiabútor, az acél dohányzóasztal ellenpontozza a klasszikus, valamint kárpitos bútorok eleganciáját.

A lótuszvirág motívum minden helyiségen végigvonul, teljes összhangban a halszálkamintás padlóval. A homogén alap erős, mégis harmonikus kontrasztot képez a fekete, a hússzínű és fabútorokkal.

A lakás kiválasztásánál az egyik legfőbb szempont a nappali és hálószoba egybenyitásának lehetősége volt. Ezzel több mint 55 m2 közös tér alakulhatott ki.

A nappali mérete lehetőséget biztosított egy olvasósarok betervezésére is. A kényelmes, lábtartós fotelből a teljes tér belátható, míg a különleges fém vázas könyvespolc az otthon egyik gyöngyszeme lett.A hálószobába egyedi gyártású, fekete szegecsekkel díszített kárpitos ágy került, teljes hátfalon beépített egyedi bútorzattal. A meghitt beszélgetések színhelyéül a két fotel és lábtartó szolgál.A sarokkádas fürdőszoba fényes márvány hatású burkolata igazi luxushatást kölcsönöz a helyiségnek, amelyet az elegáns tükrök tovább fokoznak. A mindennapi készülődést nagyban könnyíti a dupla mosdó kiépítése.

A japán style 2019 berobbanó újhulláma. Szén, cseresznyevirág, algaszínek árnyalatai letisztultsággal, praktikummal. Mi azonnal megszerettük!