Loading
Oldal betöltése

Monokróm színek HARMÓNIÁJA


Ez a megbízás nem az első közös munkám a kedves, többgyermekes párral. Ezúttal a 131 m2-es új építésű otthonuk kialakítására kértek fel. Ügyfeleim egyik kedvenc színe a bársonypuha, szürkés-barnás taupe, amely alapja lett a monokróm színharmóniának.

A megrendelők számára alapvető fontosságú volt az otthoni munkavégzés, ezért a kétszemélyes munkaállomás nem egy külön helyiségbe, hanem a nappaliba került. Az volt a cél, hogy minél inkább belesimuljon a térbe.Egy légtérben helyezkedik el nappali, munkaállomás, konyha és étkező, ahonnan csak pár lépcsőfok vezet a teraszra és kertbe. A helyiség közepén egy nagyobb szabad tér, ahol játszhatnak a gyerekek.

A konyhasziget étkező oldali zárásához a munkapult anyagát választottuk. Az akril tökéletes megoldás, mert a megmunkálás során eltünteti a látható illesztéseket, jól felújítható, ezért időtálló megoldás.Ahol kisgyermekek vannak, fennáll a veszély, hogy az asztalfelület sérül. Az étkezőbe egyedi tervezésű 6 személyes asztal került, amelynek lapja a forradalmi nanotechnológiával készült FENIX anyag.br>

Fontos volt, A lakás alaphangulatát a megnyugtató, monokróm földszínek világa határozza meg, amit króm és réz kiegészítő elemekkel fűszereztünk.

A munkaállomás tervezése során az volt a cél, hogy a kanapé oldaláról zárt legyen és térelválasztóként is funkcionáljon. A fölötte függő lámpatestek szépen illeszkednek az étkező és sziget fölötti testvéreikkel.

Az előszoba impozáns falfülkéjébe fiókos konzolasztal került. A megrendelő remek ötlete volt, hogy az egyik puff két darabból készüljön, mert így a gyerekek között könnyű megosztani.Egyre többször találkozhatunk a gyermek nappali kifejezéssel. A kicsiknek külön hálót és játszó szobát alakítunk ki, így a szülői zónák rendezettebbek maradhatnak.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a mászófalak. Területét szabadon alakíthatjuk, otthonunk adottságai szerint. Mielőtt azonban egyedül is birtokba veszik, használatát feltétlenül tanítsuk meg csemetéinknek.

Ebben a szobában minden a szórakozást, a játékot szolgálja. A nagy matracon remekül lehet hancúrozni, még a szülők is elférnek rajta. A tárolóelemek mellett és mögött okosfal húzódik végig, ahová bátran rajzolhatnak a gyerekek.A gyermekek számára kialakított fürdőszobában sikerült egy sarokkádat is elhelyezni, a szülői fürdőben zuhany szolgálja az igényeket.

Budapest egyik kiváló környékén épült az a társasház, amelyben megbízóim otthonukra találtak. Minden szobát a nagy üvegfelületek, fényárban úszó, világos terek jellemeznek. Mindjárt az elején egy javaslattal szeretnék élni azok számára, akik új építésű ingatlan vásárlásában gondolkodnak. Fontos, hogy időben kérjünk fel tervezőt, mert ha a kivitelező lezárja a tervezési fázist, már nem tudunk módosítani a térelosztáson akkor sem, ha számunkra nem megfelelő. Most viszont remekül sikerült időzíteni, így még volt lehetőségünk minden belsőépítészeti tervet elkészíteni, a vizes gépészeti pozícióktól, az elektromosságon és burkolatkiosztáson át az egyedi bútortervekig. Ez az egyetlen módja annak, hogy otthonunk ránk szabott legyen, és minden részletében kiszolgáljon bennünket. A lakás térfűzése tökéletesen ideális a család számára: a közlekedőből nyílik a két gyerekszoba, a gyerek- és a szülői fürdőszoba, továbbá a nappali, az amerikai konyhás nappaliból pedig a szülői háló és a vendégszoba. Igazi kuriózum a terasz, melyhez a 7. emeleten saját kert is tartozik. Szinte minden munkámnál vannak a megbízó számára fontos szempontok, tárgyak, melyek origót jelentenek, és amire a tervezés során sok minden mást fűzünk fel. Ez lehet egy szín, egy bútordarab vagy akár egy gyűjtemény. Jelen esetben több ilyen is felmerült: az egyik a nappaliban helyet kapó kétszemélyes munkaállomás. Mivel a szülők gyakran dolgoznak otthon, mindent figyelembe véve ez a megoldás tűnt a legoptimálisabbnak. Megtervezése izgalmas volt, azonban ha nem készíthetünk elektromos tervet, akkor az áramellátást nem tudtuk volna elegánsan megvalósítható. A másik kiindulópont a színek használata: a megnyugtató föld és taupe színvilág. A toupe, amelynek jelentése vakond, a kis szőrmók puha, tömött bundájáról kapta a nevét, egy rafinált árnyalat, fehér és föld színekkel kombinálva kellemes, monokróm környezetet teremt. Erre példa a melegburkolat, amely megjelenik az előszoba és fő háló falain is, valamint a tengerpartot idéző homokszínű 3D-s fürdőszobacsempén. A brass és króm kiegészítők élettel töltik meg a tereket. A nappali és konyha talán leglátványosabb elemei a szálcsiszolt réz függesztékek, amelyek két méretben jelennek meg. Végeredményképpen elmondhatjuk, hogy a lakás minden részletében kedves „barátainkat” tükrözi.

A szülői hálóban az ágy mögött felfutó padló és a homokszínű kárpitozott fejvég meleg, otthonos hangulatot, míg a lámpatestek luxushatást keltenek.

A rafinált toupe kellemes, monokróm színvilága a szülői hálóban is tetten érhető, míg az izgalmas függesztékek kellően felélénkítik az enteriőrt.A szülői fürdőszobában kellett elhelyezni a mosó- és szárítógépet, mert külön háztartási helyiséget nem lehetett kialakítani, ám a római roló szépen elrejti a vendégek szeme elől.

Természetes, diszkrét, puha, lágy, nyugtató színek és felületek teszik egyszerűen széppé és nemessé ezt az enteriőrt!

A szülői fürdőszobában kellett elhelyezni a mosó- és szárítógépet, mert külön háztartási helyiséget nem lehetett kialakítani, ám a római roló szépen elrejti a vendégek szeme elől.