Loading
Oldal betöltése

Rusztikus újrakezdés A KERTVÁROSBAN


Mindig örömteli esemény egy tervező életében, ha régi ügyfelei bízzák rá újabb életterük kialakítását. Ezúttal egy csodaszép kislány érkezése okán váltották nagyobbra korábbi otthonukat a megbízók, egy békés külvárosi részen.

A nappali éke és központi eleme a kályha, ami nemcsak a hideg téli napokon ad meleget, de az év minden szakában meghitt hangulatot teremt, míg a füles fotel, hintaszék és fém asztal az enteriőr játékos elemei.Ugyan az előszoba, a nappali és a konyha egy légtérben helyezkedik el, mégis a tér kialakítása, valamint az uni(minta nélküli) és famintás padlólapok diszkréten választják el egymástól a funkciókat.A kályha formáját az ügyfelek igénye szerint, méretét pedig a hely adottságához igazítva alakította ki a lakberendező. A fa felületek az asztalosmester keze mukáját dicsérik.

Az ablakos, U elrendezésű konyha körülöleli a kör alakú, bővíthető étkezőasztalt. A hűtőgép és a páraelszívó rejtve maradt, hogy az összkép letisztultabb legyen, egy kissé ezt törik meg a nyitott polcos elemek. A cement hatású hexagon fali burkolat a fürdőszobában is megjelenik.

mikor bővül egy család, természetesen megnő az igény a további négyzetméterekre. Nem történt ez másképp ezúttal sem, amikor Lilkó, a kis tündérlány megszületett. A házépítéshez megbízóim megtalálták az ideális helyet egy nyugodt, csendes környéken, amire a tervezés során sikerült olyan idilli, 90 négyzetméteres alaprajzot készíteni, ami megfelelt elvárásaiknak. A házba érkezve egy világos előszobában találjuk magunkat, ahová falba süllyesztett szekrény került, ülőpaddal. Szeretem kihasználni az alaprajz adta lehetőségeket, beépített tárolóhelyek kialakítására oly módon, hogy az ne legyen szembetűnő. Az előszobában és a nappali médiafalán is besimulnak a térbe a beépített bútorok, érvényesülni engedve a mobíliákat. Az előszobából a nappaliba lépve teljesen kitágul a tér, minden helyiségre jellemző, hogy úszik a természetes fényben. Az egyik igény a nagy konyha volt, hiszen a ház asszonya sok időt tölt itt, s hogy ne maradjon le semmilyen eseményről, beterveztünk egy kisebb tévét is a konyhaszekrénybe. Egy másik álom is megvalósult: a mosogató az ablak elé került. Erre sok háziasszony vágyik, sajnos azonban csak kevés helyütt alakítható ki ez a megoldás. A közösségi tér fő eleme a saját tervezésű kályha, amelynek burkolatát és minden alkatrészét mi választottuk, a famunkákat pedig az asztalos készítette. Bár nem teljesen szokványos megoldás, a nappaliból nyílik a gyerekszoba és a szülői háló. Mindkét helyiségben találhatunk olyan megoldásokat, amelyek a család hölgytagjánakEgyre többször találkozni előszobákban a beépített ülőpados – párnás, kárpitozott vagy éppen tükrös – megoldással, ami igazán hasznos mind az esti hazaérkezés, mind a reggeli készülődés során.

A fehér és bézs árnyalatok, a földszínek és meleg szürkék nyugodt hangulatot teremtenek, s bár régóta jelen vannak otthonainkban, mégis örök érvényűek.

Az egyik legbájosabb kiegészítő a házban a gyermek magasságmérő léc, amely szinte minden gyermeket és szülőt elkísér életük egy szép szakaszán. A mérés is könnyebben megy, ha a kicsik megszeretik.

A sarokkádas, egyedi épített zuhanykabinos fürdőszobában egy teljes falon jelenik meg a konyhában már korábban látott dekorburkolat. A fa mintázatú beltéri ajtók tovább erősítik a természetes, rusztikus hatást.A kis méretű hálószoba egyik fénypontja az ágy mögé helyezett fali dekoráció. A házban mindenhol redőnyök biztosítják az árnyékolást, ezért ide csak fényáteresztő függöny került, optikailag tágítva a teret.

Az apró leányka egyik kedvence a házban a baldachinos sarok. A szobában a pettyek és csillagok vették át az uralmat, amelyek megjelennek a tapétán, a függönyön, folytatólagos mintát alkotva a fali dekorációval.

keze munkáját és kreativitását dicsérik. Az egyik ilyen a hálószoba fénypontja, az ágy mögé helyezett fali dekoráció. Itt is elrejtettünk egy teljes belmagasságú szekrényt, ezzel felszabadítva az amúgy kis méretű teret. Szintén a nappaliból jutunk egy kisebb központi közlekedőn át az intim zónában, ahol jelenleg egy dolgozószobát alakítottunk ki, később gyerekszoba lehet, itt van a fürdőszoba, a vendégvécé és a mosókonyha. A házban felhasznált anyagok és színek rusztikus és skandináv stílusjegyeket hordoznak. A fehér, a bézs árnyalatok, földszínek, meleg tónusok nyugodt, otthonos hangulatot teremtenek, míg a zöld kiegészítők becsempészik a természetet az enteriőrökbe, megbízóim teljes megelégedésére.

Nemcsak a nekünk tetsző burkolat megtalálása a fontos egy szép fürdőszobához, ugyanilyen nélkülözhetetlen a szakszerű és esztétikus burkolatkiosztás is, amelyhez a lakberendező mindig tervet készít.

NÍVÓSAROK

Enteriőrtervezés, lakberendezés, styling Kádár Helen Tel.: 20/509 2377 www.helenhome.hu
Burkolatok, szaniterek Bau-Styl Kft. 2220 Vecsés, Fő út 2/C Tel.: 29/355 709 www.bau-styl.hu/furdoszobaszalon