Loading
Oldal betöltése

ÁLMOMBAN már láttalak


Egy új építésű, néhány lakásos társasház alsó szintjén alakítottuk ki ügyfeleim új otthonát, akik különösen érzékenyek voltak arra, hogy a funkcionalitás mellett a megálmodott otthon váljon valósággá.

Az egyedi tervezésű és gyártású médiafal elrendezése szándékoltan maradt szellős. Mint a lakásban beépített minden más bútoron, itt is a magasfényű fehér és fa furnér találkozása látható, amit dekor fali lécek tesznek érdekessé.A foteleknek légies hatást kölcsönöz a nyitott karfa, ami fontos szempont volt a nappaliban, ahogy a médiabútor tervezésénél is.

Több helyütt is megjelennek az egymáshoz szervesen illeszkedő, egyedi technikával készült festmények, amelyek a megrendelő igénye és ízlése szerint követik az enteriőrök hangulatát, stílusát és színvilágát.Bár a bútorok világosak, minden textil könnyen tisztítható anyag (easyclean), jelentősen megnövelve a bútorok éllettartamát. Ebben az összeállításban az asztallapon jelenik meg a fa, követve a furnér színét.

Kedves, határozott, céltudatos. Ezek a jelzők fogalmazódtak meg bennem, amikor találkoztam fiatal megbízóimmal, s már a kezdet kezdetén éreztem, hogy közös munkánk kellemes hangulatú és hatékony lesz. Különleges élmény volt velük együtt átélni, ahogy a tervezés és a kivitelezési munkák során megérkezett második kisbabájuk. Hiszen éppen ezért is esett a választásuk erre csendes környéken lévő, kertkapcsolatos új építésű budapesti ingatlanra. Az eredeti alaprajz két gyerekszobát és egy kisebb gardróbbal kiegészített szülői hálót tartalmazott, a hozzájuk tartozó fürdőszobákat, és nagyon hasznos, ha van gépészeti tároló és mosókonyha is, hiszen itt sok mindent elrejthetünk. A lakás egyik különlegessége a nappali és konyha kapcsolata, amelyek egy légtérben vannak ugyan, de egymástól eltolva. Emiatt a nappaliba betervezett étkező a konyhából és nappaliból is könnyen megközelíthető. Mint szinte minden projektnél, itt is fontos volt a tárolási lehetőségek maximalizálása, szem előtt tartva, hogy a szellős hatás megmaradjon. Az eredeti alaprajzot néhány ponton kellett módosítani, hogy plusz tárolóhelyet alakíthassunk ki a konyhában, illetve a fürdőszobák alaprajza megfeleljen az elvárásoknak. Amikor új építésű ingatlant vásárolunk, a kivitelezőnek megvan a koncepciója a gépészeti és elektromos kiépítéssel kapcsolatban is. Fontos tudnunk, hogy ez nem képes teljes mértékben lefedni a vásárló igényét, hiszen még nem tudható, milyen lesz a berendezés. Jelen esetben még időben voltunk, ezért kiépítésüket már a mi terveink szerint hajtották végre.
Mint azt említettem, megbízóim határozott emberek, pontosan tudják, hogy mi tetszik nekik. Például ilyenek a színek is: az egyik nagy kedvenc a fehér, bézzsel kiegészítve. A fehér padló már a tervezés legkezdetén eldöntött kérdés volt. A fehérek elegáns hatását a fa furnér teszi otthonossá, melegebbé, amit kiemelnek és erősítenek a karakteres bronz kiegészítők. Másik kedvenc a púder és rózsaszín volt, ezt azonban igyekeztem visszafogottan megjeleníteni (hisz csak a család egyik fele hölgy). Amikor kisgyermekek vannak, bátornak tűnik a sok világos textil, hiszen joggal tartunk tőle, hogy sérül, gyorsan koszolódik, éppen ezért könnyen tisztítható anyagokat választottuk, amelyek a tesztelések során igazán jól teljesítettek. A maguk természetességével nagyon sok melegséget sugároznak az egyéni igényre készült festmények, minden esetben az adott helyiség színvilágához, stílusához illeszkedve. Pár nappal az átadás után felhívott az ügyfelem, és megköszönve a közös munkát, annyit mondott: „Amikor az új lakásról álmodoztam, pontosan ezt láttam!”A képen két érdekes részlet található: egyik a konyhát és nappalit összekötő falszakasz fehér dekor lécezése, amelyen a fény játéka izgalmas látvány. A másik az egyedi tervezésű és gyártású 3D felületű komód.

A fa furnér és fehér színek harmonikus arányban jelennek meg, ezzel valóra váltva ügyfelem álomkonyháját. A két elemsor szépen keretezi a szigetet.

A tulajdonosok közös álma volt minden helyiségben a fehér padló, így esett a választás a világos dekor burkolatra, és a beépített bútorokon is a fehéret kívánták viszontlátni. Elegáns hatását a fa lágyítja.

A reggelizőpult kialakítása és a háttámlás bárszékek igazán kényelmes étkezési lehetőséget biztosítanak, ezért nagy előszeretettel is használják.Az ágy szintén egyedi tervezésű, az adott falszakaszra kialakított kárpitozott támlával és lebegő éjjeliszekrényekkel kiegészítve.

A hálószobába került ügyfelem egyik kedvenc dekorációs eleme, a magában mintás szőnyeg. Nem mindennapi látvány a sarokban elhelyezkedő padlóváza, ami a kiváló minőségű textil művirágokkal tavaszi hangulatot idéz.

A gyermekfürdőben zuhanyozó, vécé és egy kisebb mosdó kapott helyet, a tárolóhelyet pedig a tükörajtós süllyesztett szekrény rejti.

A szülői fürdőben aszimmetrikus sarokkád és két mosdó szolgálja a kényelmet. A fa furnér igazi színfoltként jelenik meg a finom bézs árnyalatú burkolat mellett.A kislány szobájának éke a házikóágy, amit gömblámpa füzér tesz még hangulatosabbá. A nude-rózsaszín buborékmintás tapéta és pillangós sötétítő függöny igazi lánykaparadicsommá varázsolja a szobát.

NÍVÓSAROK

Enteriőrtervezés, lakberendezés, styling Kádár Helen Tel.: 20/509 2377 www.helenhome.hu
Kanapé, fotel, lerakó, padlóvázák, nappali szőnyeg, állólámpa, díszpárnák, étkezőszékek, ágy, függöny ART & DECO Lakberendezés 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37. Tel.: 30 865 8432 www.artanddeco.hu
Egyedi, enteriőrhöz illő vászonfestmények Nagy Zoltán képzőművész/ dizájner Tel.: 30/589 9280 www.facebook.com/kantorartdesign www.instagram.com/kantorartdesign

A bézs és púder árnyalatai cseppnyi arannyal. Klasszikus formák, finom részletek, puha felületek jellemzik ezt az időtálló enteriőrt. Nagyon nőies!