Loading
Oldal betöltése

Csak semmi púder, VAGY MÉGIS?


Egy igazán nőies, finom vonalú és elegáns otthonra szólt a lakberendező megbízása. Mivel a tulajdonos kedvenc színvilága a púder és rózsaszín, Kádár Helen ennek jegyében komponálta meg otthonát. Íme a történet a lakberendezőtől!Mielőtt az ember új ingatlanba költözik, sok ötlet, álom fogalmazódik meg benne a stílussal, színekkel, hangulattal kapcsolatban. A legideálisabb helyzet az, amikor az ingatlan új építésű és minden teret a magunk személyes igényei szerint tudunk megtervezni, kialakítani, rövid és hosszú távra. Van olyan eset is, amikor kész terekből kell otthont teremtenünk. A mostani felkérés is ilyen volt. A kellemes hangulatú, csendes kertvárosi, újszerű kétszintes ház alaprajzi elrendezése megtetszett ügyfelemnek, ezért döntött mellette. A földszinten található az amerikai konyhás nappali és egy kis fürdőszoba, az emeleten pedig két hálószoba, egy gardróbhelyiség és egy nagyobb fürdő. Bár a falakhoz nem nyúltunk, az ideális otthon kialakítása érdekében néhány ponton át kellett tervezni az elektromos kiállások pozícióját, és kicserélni a szanitereket, de a legtöbb feladat mégis a bútorasztalosnak jutott. A legnagyobb kihívást a nappali főfalának közepén árválkodó radiátor jelentette, amelyet – minden technikai okot megértve és elfogadva – úgy éreztem, ha látható marad, tönkreteszi a látványt és összhangot. A folyamat során ezért úgy döntöttem, hogy elrejtem egy saját terrvezésű álkandallóval, aminek elkészítése az asztalos szakember keze munkáját dicséri. Ami első pillanatra nagy hátránynak tűnt, kiváló adottsággá változott.
Lévén megbízóm egy kedves, határozott, energikus hölgy, büszke nagymama is egyúttal, e karakter minden helyiségben megmutatkozik. Célunk egy nyugalmat árasztó, igazán nőies otthon kialakítása volt, ahol friss, fiatalos, modern színekkel és berendezési tárgyakkal dolgozunk. Amikor például a fő hálószoba berendezésével kapcsolatos szempontokat vettük végig, a legfontosabbnak a csillogás bizonyult. Emiatt esett a választás a króm lámpatestekre, valamint a króm és tükrös asztalokra, s hogy ne essünk túlzásba, Philippe Starck szellemszékét terveztem be. A hálószobába választott tapéta már az üzletben elvarázsolt bennünket, percekig álltunk előtte. Ebben az enteriőrben is csupán egyetlen bútordarabon jelenik meg a rózsaszín, ahogy a nappaliban a fotelen. A házban lévő nőies színeket szürkével és bézzsel ellensúlyoztuk, így értük el a harmonikus összhatást. Egy-egy munkám végeztével nagyon szeretem annak tudatát, hogy megbízóim a magukénak érzik a végeredményt. Mivel ez az üde, izgalmas otthon minden részlete visszatükrözi lakóját, így történt ez ezúttal is.

Az Edison izzós, festett fém lámpatestek formavilága összecseng a bútorok és kiegészítők fém elemeivel.

Az enteriőr meghatározó eleme, a nappali élettér központja nem más, mint a fűtőtestet ügyesen rejtő álkandalló.A púder mellett kiegészítő színek a rose gold és réz, amitől az enteriőrök izgalmasabbá válnak. A meleg tónusú shaggy szőnyeg elegáns, de egyúttal nyugalmat is áraszt.

A rózsaszínű fotel az egyik kedvenc berendezési tárgy, kényelmes, idilli hely olvasásra a „kandalló” mellett.

190 Hálószoba ratinie ndelic te nonestrum et hil modipsam quisque volupta tibus. m rest ut laceptatatem apid unt. Ust voluptatur molum dolupta turibus. Ust voluptatur molum dolupta turibus.A ház egyik leglátványosabb és különlegesebb részlete a fő hálószoba tapétája. Ebben a szobában elsődleges szempont volt a csillogás, természetesen túlzásoktól mentesen, de persze nyilvánvalóan egy zig-vérig hölgy nek tervezve.