Loading
Oldal betöltése

Megosztott EGYSÉGBEN


A közel száz négyzetméteres lakás fehér és barnásszürke színvilágát itt-ott megtöri a türkiz átható vibrálása. Az alapszínek és formák az elegancia jegyében születtek, míg a türkiz és a geometriai formák a játékosságot és frissességet csempészik a terekbe. Az ízléses enteriőr Kádár Helen munkája.

Mértéktartás, elegancia, finom színek. Átsüt a modernné vált enteriőrökön a régi polgári világ klasszikus hangulata is.A barnásszürke árnyalatok és a fehér világába a türkiz kiegészítők és geometrikus formák csempésznek játékosságot.

A beépített szekrény mellett helyet kapott egy felső megvilágítással is légiessé varázsolt polcrendszer, amely ettől szinte ellebeg a padlótól.

Kádár Helen lakberendező minden munkájára jellemző a kifinomultság, és hogy belvárosi, polgári lakások modernizálása során is meghagyja az épület eredeti karakterét, báját. Ennek a lakásnak a hangulatát is a fővárosunkra jellemző, egyfajta klasszicista bájjal és eleganciával illették a megrendelők, átérezve, milyen is lehetett ebben a bérházban élni valamikori fénykorában. Két külföldi üzletember számára kellett a lakberendezőnek otthont teremtenie a közel 100 négyzetméters lakásban, mert munkájukból fakadóan hazánkba helyezték őket, s bár mindketten házasok, család nélkül érkezve a költséghatékonyabb együttlakást választották. A tervezés során ily módon egyik fő szempont volt két különálló hálószoba kialakítása külön fürdővel, sok-sok tárolóhellyel, valamint egy közös étkező-konyha-nappali. Igény merült fel továbbá egy galéria kiépítésére is, amely szükség esetén vendégszobaként, illetve dolgozóként funkcionhat.
A térszervezési és statikai szempontok alapján a galéria a központi helyiségből nyílik. A tervező számára a legnagyobb fejtörést ennek kialakítása okozta, hiszen a lakás belmagassága nem igazán engedett kényelmes közlekedést a galérián, magának a lépcsőnek az elhelyezése is nagy „sakkjátszma” gyümölcse, amit tovább nehezített az eredeti ajtónyílások rossz pozíciója. A galéria és a hozzá tartozó lépcső egy keskeny sávban a konyhabútor és a második háló gardróbszobája fölött kapott helyet. A vendégágy befogadásán túl itt található egy számítógépes munkaállomás is, amit üvegfal zár el, látványos elemét képezve a nappalinak. A konyha a maga ‚M’ vonalvezetésével speciális megoldás, alaprajza a valamit valamiért elv alapján pecsételődött meg azzal, hogy galéria is szükséges a lakásban. A hűtő és a beépített sütőmikró a galéria oldalfalán kapott helyet, a lépcső alatt pedig tárolószekrények találhatók. A két háló a lakás két távoli pontjára került, egyik az előszobából, a másik a konyha mellől nyílva, így a kollégák nem zavarják egymást, mindenkinek van intim szférája. Mindkét hálóhoz tartozik egy-egy fürdő, az egyik zuhanyozós, a másik kádas. A sok nehézség és kihívás ellenére a megbízók teljes megelégedettséggel vették birtokba új otthonukat, a közös étkezések a mindennapokban összehozzák őket, a családtagok látogatása során pedig a galéria átváltozik vendégszobává, megtelnek nyüzsgéssel a közös terek.A rengeteg tárolóhely kialakítása során a tervező kényesen ügyelt az egyes elemek vonalvezetésére. Lehet, hogy ott már nincs is födém, ahol a galéria födémvonala megjelenik.

Fontos volt, A lépcső alatti osztások közül egyes elemek fixek, mások tárolóhelyet rejtenek. Az üvegfallal leválasztott rész a dolgozó/ vendégszoba.

Az előszobai enteriőrt a fehér és barnászürke színvilágban az anyag- és lámpaválasztás, valamint a kiegészítők teszik izgalmassá.

A beépített előszoba minden felesleges tárgyat elrejt, elegáns ülőkéje pedig kényelmessé teszi a készülődést.A választott színvilághoz jól illeszkednek a króm kiegészítők, melyek ráerősítenek egy kissé a férfias világra, amelyet jól ellensúlyoz a különböző textilek változatos megjelenése.

A szállodai szobákat idéző kiegészítők otthonossá varázsolják a szobát. A textúrák változatossága a színek egységében tud harmonikusan működni.

NÍVÓSAROK

Enteriőrtervezés, lakberendezés, styling Kádár Helen Tel.: 20/509 2377 www.helenhome.hu
Előszobai konzolasztal, puff, tükrök, nappali kisbútorok, lámpák, textilek, dekorációk, ágyak, éjjeliszekrény Art&Deco Lakberendezés, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37. Tel.: 30/865 8432 www.artanddeco.hu
Egyedi, enteriőrhöz illő vászonfestmények Nagy Zoltán képzőművész/dizájner Tel: 30/589 9280 nazoartdesign@gmail.com www.facebook.com/nazoartdesign
Hidegburkolatok Bau-Styl Fürdőszobaszalon 2220 Vecsés, Fő út 2/C. Tel.: 70/379 9873 www.bau-styl.hu/furdoszobaszalon
Felületkezelt egyedi tölgyfapadló Stáb Parketta 2142 Nagytarcsa, Alsó ipari körút (Csonka János) 6. G épület Tel.: 30/ 278 2201 8200 Veszprém, Tirat – Carmel u. 2/1. Tel.: 70/940 14 55, 88/213 957 www.parketta.biz, www.akciosparketta.hu