Loading
Oldal betöltése

ÉBREDÉS a Csipkerózsika-álomból


A tulajdonos üzletember a minőséget határozta meg, a stílust nem. Komolyan megtisztelve bizalmával, szabad kezet adott a tervezésben és kivitelezésben, amely nyomán – hűen az épülethez – a nagypolgári lakás klasszikus, art deco és modern stílusjegyeket egyesít.

A színvilág alapját az otthonosság és elegancia jegyében a meleg tónusok alkotják. A sötét fa padló puhaságát a króm üvegasztal ellenpontozza.Bár manapság az előszoba mostohagyermek, mégis, egy otthonba lépve itt kapjuk az első benyomást.

Az előszoba egyik különlegessége a festett dizájnfal, ami meleg árnyalatával hozzájárul az otthonos hatáshoz. A hosszú térhatást két csillár lágyítja, és kellő fényt biztosít. Ehhez hasonló terekben célszerű több lámpatestet elhelyezni.

Megbízóm a lépcsőházba lépve beleszeretett az épületbe, és elhatározta, hogy felébreszti a 90 négyzetméteres lakást Csipkerózsika-álmából. A felhasználási szempontokat figyelembe véve, közös kiindulási pontunk volt a letisztult, populáris színválasztás, valamint két teljes értékű lakórész megtervezése. Az eredetileg zegzugos helyiségekre szabdalt lakás jelentős térszervezésen esett át., és az amerikai konyhás nappali mellett két hálószoba, hozzá tartozó gardrób és fürdőszoba kialakítása volt a cél. A térszervezés eredményeképpen az étkező a nappaliban kapott helyet. Igyekezve a szellős hatást megtartani, az étkezőasztal és a dohányzóasztal tekintetében a króm és üveg anyagokra esett a választás. A lakásban minden beépített bútor egyedi tervezés és gyártás alapján készült. Akár kicsi, akár nagy lakásról beszélünk, tároló helyből soha nem elég. Ezt a tézist tartva szem előtt készült el az alaprajz és a bútortervek. Domináns szín a fehér lett, ami elegáns kontrasztot képez a sötétebb árnyalatú fapadlóval és kárpitokkal.
A tervezési szabadság mellett hosszadalmas és összetett, de egyben inspiráló volt a lakástextilek és tapéták kiválasztása, amellyel a klasszikus és modern stílusjegyek ötvözése a cél. Ahogy minden megbízásnál, így itt is arra törekedtem, hogy a lakás helyiségei között teljes összhang szülessen, amelynek kiváló eszközei a textilek,Nem hétköznapi megoldás az ágy melletti függesztékek elhelyezése. A króm lámpatestek látványosan tükröződnek vissza az éjjeliszekrény felületén, ami dekorációs tárgyak nélkül érvényesül leginkább.

Különleges anyaghasználat, formaválasztás és térszervezési megoldások járulnak hozzá otthonunk egyedivé tételéhez.

A lakberendező egyik kedvenc térszervezési eleme a főhálót és a hozzá tartozó gardróbhelyiséget finoman elválasztó, térben álló oszlop, amely a fürdőszoba felőli oldalon biztosít helyet a tükörnek.

Több berendezési alaprajz született, és a megbízó már akkor beleszeretett a térben álló kádba. Az ovális kád, az íves szaniterek és a kerek tükör harmonikus egységet képeznek.ezért nagy gondot fordítok a függönyök, szőnyegek, díszpárnák, ágytakarók, kárpitok harmóniájára. Az anyagválasztás érintette a lámpatesteket is, amelyek formáját a világítástechnikussal együtt álmodtunk meg. A csillárok foglalatai, üveg karjai és Swarovski kristályai szépen rímelnek a króm és üveg berendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel. A konyhát akril munkapult és tapétázott üveg hátfal teszi egyedivé. Az olasz burkolat és a szaniterek szintén a megbízóm által kívánt prémium minőséget képviselik. A részlettervek kidolgozásakor az esztétika mellett a funkció biztosítása ugyanolyan fontos, ezért a teljes körű átalakítás során néhány komfortot növelő megoldást is alkalmaztunk, mint az éjszakai világítás, ágy melletti központi kapcsolók. Kiváló kivitelező csapatunknak köszönhetően a tervek a gyakorlatban is precízen testet öltöttek.

NÍVÓSAROK

Lakberendezés, styling Kádár Helen Tel.: 20/509 2377 www.helenhome.hu
Konzol- és dohányzóasztal, étkező székek, puffok, tapéták, függönyök, kárpitok, tükrök, dekorációs tárgyak Art & Deco 1061 Budapest, Király utca 16. Tel.: 30/865 8432 www.artanddeco.hu
Hidegburkolatok, szaniterek, csaptelepek Bau-Styl Kft. Fürdőszobaszalon Tel.: 70/379 9873 www.bau-styl.hu/furdoszobaszalon

A második hálószobában a kiegészítő szín – a rose gold – a tapéta mintázatában és az asztali lámpákon jelenik meg.

A kényelem és elegancia ötvözése ez a fémes csillogással teli hálószoba. Arany és ezüst bátor és tökéletes kombinációjával lett egyszerre modern letisztult, budoár és art deco hangulatú.