Loading
Oldal betöltése

Nagypolgári mindennapok KICSIBEN


Bár a legtöbben jól gondolják, hogy a felújítás sok kihívással jár, mégis lehetőséget ad arra, hogy otthonunkat saját karakterünkre formáljuk. Ebben a nagy belmagasságú, 55 négyzetméteres lakásban a terek közötti összhang, a textúrák finom egyensúlya nagypolgári életérzés illúzióját kelti.

A puha szőnyeg, a párnák, a sötét színű tapéta és kanapé szövete, valamint a dohányzóasztal játékos formája kuckós hangulatúvá teszi a világos és modern nappalit. Ezt erősíti a laminált padló és néhány élő fa dekoráció.Az előszobai tárolószekrény minden holmit elnyel, közepén kényelmes ülőke. Szemben tolóajtók zárják a helyiségeket.

A lakás egyik látványos eleme az étkezőasztal fölötti kézzel készített lámpa, aminek hálós szövése harmonizál a kötött puffal, formája pedig az előszobai függesztékekkel.

A fogantyúk mérete és elhelyezése látványossá teszi az előszobában végig húzódó szekrénysort, és kiemeli a lámpatestek és képek tengelyes elhelyezését.

Megbízóim, egy kedves fiatal pár a főváros VI. kerületben, egy jövőben kialakításra kerülő hatalmas park szomszédságában vásároltak nagypolgári lakást. Bár az ingatlan alapterülete mindössze 55 négyzetméter, a belmagasság és az ablakok mérete jelentősen növelik a térérzetet. A jó hangulatú közös munka során néhány irányadó szempontot kellett figyelembe vennünk: ügyfeleim vágya volt a fehér-szürke-króm színhasználat, amellyel könnyű volt azonosulnom, további fontos szempont volt a térszervezés kialakításánál a minél több tárolóhely, mert abból soha nem elég. A lakásban nemcsak a terek méretét, de a funkcióját is megváltoztattuk, amelynek eredményeképpen a régi konyha területén hálóhelyiséget és fürdőszobát alakítottunk ki, a konyha és étkező pedig a nappaliban kapott helyet. Az eredeti alaprajz nem adott lehetőséget a hálószobában tárolószekrényekre, ezért ezt a funkciót az előszobába helyeztük át, arra törekedve, hogy az összkép a hálóhoz tartozó gardróbhelyiséget idézze fel bennünk. Megoldásunk része az előszobai tolóajtó is, ami a két tér kapcsolatát nyitottabbá, és az ágy megközelítését komfortossá teszi. A nappali alapterületén nem változtattunk, a konyha és a médiafal tervezésekor fő szempont volt, hogy ne veszítsünk a szellős térhatásból. A konyha és médiafal L alakban fut, amelyeket polcos gipszkartonfülkével választottunk el. Az előszobába és a nappaliba terve-Egy új termékcsaládnak köszönhetően igazi fa hatást tudunk megjeleníteni a bútorokon, ami látványos kontrasztot képez a sima és hófehér felületekkel. Ezt hangsúlyozva, a felső elemsor push-open nyitással működik.

Elegáns hatást eredményez a körben futó két sor króm listello, ami szintén két sor anyagában mintás dekor burkolatot fog közre. A króm kiegészítők és részletek visszafogott csillogást visznek a modern dizájnba.

zett tárolószekrények lehetővé teszik, hogy a tulajdonosok minden használati tárgya megtalálja a helyét. A nagy belmagasság miatt a bútorok lezárását gipszkarton szerkezettel oldottuk meg, amelyek kiváló lehetőséget biztosítottak a spot lámpatestek elhelyezésére a konyhában, a médiafal és a kanapé felett, örömet szerezve ezzel megbízóimnak, akik kedvelik a spot megvilágítást. Emellett különböző fényhatásokat értünk el a nappaliban led szalagokkal, állólámpával és mennyezeti függesztékekkel. Bár ebben a munkában egyik személyes kedvenc színösszeállításommal, a szürke-fehérrel dolgozhattam, mégis kihívás volt megtalálni azt az árnyalatát, amivel még barátságos, meleg hatást érhetünk el. Közös szerelem volt a kiválasztott tapéta is, ami megjelenik a hálószobában és a nappali két falán, nagypolgári életérzés illúzióját keltve. A bútorok fehér színét a padlóburkolathoz és tapétához illeszkedő fa mintázattal törtem meg, a szürke-fehér kontrasztot pedig a türkiz és a geometria minták teszik izgalmasabbá párnákon, asztali lámpákon, dekorációs tárgyakon. Közös álmunk gyümölcse megszületett hát, egy modern, hangulatában mégis meghitt otthon képében.NÍVÓSAROK

Enteriőrtervezés, lakberendezés, styling Kádár Helen Tel.: 20/509 2377 www.helenhome.hu
Hidegburkolatok, szaniterek, csaptelepek Bau-Styl Kft. Fürdőszobaszalon Tel.: 70/379 9873 www.bau-styl.hu/furdoszobaszalon
Étkezőszékek – Suave Perfect Design Tel.: 30/626 4374 www.perfect-design.hu

A hálószobák hangulatát leginkább a textilek határozzák meg. A harmónia mellett fontos, hogy a választott anyagok megnyugtató, pihentető hatással legyenek ránk.