Loading
Oldal betöltése

egy OTTHON napos oldala


A színek hatással vannak hangulatunkra, de elárulnak valamit személyiségünkről is. Aranyakkal, sárgákkal derűt csempészhetünk enteriőrjeinkbe, nem véletlen hát, hogy kedves, életvidám megbízóm otthonába is ilyen színek alkotta festmény került.



Sokszor látunk olyan polcos megoldásokat, ahol a könyvek és dekorok szinte betöltik a rendelkezésre álló helyet. Ebben a nappaliban maguk a polcok váltak dekorációs elemekké.

A képek láttán szinte a budapesti belvárosban érezhetjük magunkat, pedig egy vidéki településen vásárolta meg 68 négyzetméteres új otthonát ügyfelem. A lakás egy nemrégiben felújított csodálatos szecessziós épületben található, ahol már a lépcsőház is lenyűgöző, mindezek ellenére a lakás hosszanti és viszonylag keskeny alaprajza tartogatott némi kihívást. Az enteriőrök világosak, a konyhában is van természetes fény, a nappali és hálószoba ablakai pedig parkra tekintenek. Így tehát egyik irányból sem gátolja semmi a fény útját, és a nagy belmagasság is jót tesz a térérzetnek. A helyiségeket csak kismértékben kellett újragondolni a maximális kihasználás érdekében. Erre volt példa az előszobából nyíló pici tároló, valamint a kis leválasztott előtérrel rendelkező vécé: ezt a blokkot kibontottuk, átépítettük, ezzel helyet biztosítva egy magas tárolószekrénynek és kellemes méretű mellékhelyiségnek. A lakásban elsőként az étkezőt és a mögötte lévő dekorfalat pillanthatjuk meg, ahová néhány polcot és fehér keretes bioetanol kandallót terveztem (a kevesebb néha több elve tökéletesen érvényesül). Bár az étkező és konyha mérete nem jelentős, mégis hat fő kényelmesen elfér az asztalnál és a reggelizőpultnál. Egyik legkedvesebb dekorációs elemem a konyha-étkező, közlekedő, valamint a nappali falán végig húzódó levélmintás tapéta, látványa igazán különleges, amint az átjáróban négy falikar világítja meg. A közlekedőben egy aranysárga ottomán szolgálja a kényelmes készülődést. A nappali kis alapterületű ugyan, de annál hívogatóbb. Bár a kellemes szürke és taupe alapszín minden helyiségben meghatározó, a mustársárga asztal, az aranyszínű textil, a polcokon és bútorokon megjelenő fa, valamint az ide tervezett egyedi festmény együtt barátságos, otthonos hangulatot teremt. A hálószoba igazi menedék, ráadásul egy gardróbhelyiséget is sikerült leválasztani, megoldva a tárolás nagy részét. A lakásban mindenütt egy különleges színű vinylpadló található, a fürdőszoba és a vécé falán pedig diszkrét 3D lap jelenik meg. (Jó tudni, nem minden 3D burkolat kompatibilis a nyomólappal, ezért megvásárlása előtt kérjünk tanácsot!)
Mindig hatalmas élmény számomra látni már a munkafolyamat során is ügyfeleim örömét. Ezúttal az átadás egy szép napos őszi délutánra esett, és kérdés sem maradt számomra megbízóm elégedettsége, öröme.



A tervező kedveli a kör étkezőasztalt, amely különleges hangulatot teremt. Hogy adott esetben milyen forma mellett döntünk, legfőképpen az enteriőr alaprajza határozza meg, de felmerülhetnek egyéb szempontok is.

Minden konyha tervezésnél az esztétika mellett fontos a megfelelő mennyiségű tárolóhely biztosítása. Ezúttal nem nagyméretű a konyha, ám a kisebb sziget több helyet biztosít a kétszemélyes reggelizőpult mellett.

Sok esetben a konyha és étkező egy légtérben helyezkedik el, és a társasági élet egyik fontos helyszíne. A funkció mellett nem elhanyagolható, hogy megjelenésre is egységes képet alkossanak.



Amikor a helyiség adottsága engedi, a falfülke néhány dekorációval díszítve hozzájárul a kellemes látványhoz, emellett kiváltja a polcokat és más tárolóeszközöket.

A diszkrét 3D burkolat a mellékhelyiségben is megjelenik. A falba épített tartály szerelőfala több módon építhető, amennyiben 120 cm-nél lezárjuk, további tárolóhelyet tervezhetünk föléje egy kis fülkével.

Nemcsak a díszpárnák anyagának, de elrendezésüknek is több stílusa létezik. Ebben a hálóban a textilek elegáns hatásúak, csoportosításuk mégis bohém.

A diszkrét 3D burkolat a mellékhelyiségben is megjelenik. A falba épített tartály szerelőfala több módon építhető, amennyiben 120 cm-nél lezárjuk, további tárolóhelyet tervezhetünk föléje egy kis fülkével.